Cytrynowy halibut z salsą z awokado

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Rybka smażona bez tłuszczu, polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 3 steki z halibuta
    1 duża cytryna
    przyprawa do ryb cytrynowa
    kawałek papieru do pieczenia

    Salsa:
    1 duże awokado
    1 średni pomidor
    mała młoda cebula
    ząbek czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Salsa

Cytrynowy halibut z salsą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny do lodówki.
    Cytrynę sparzyć, połowę pokroić na plasterki, sok z drugiej połówki będzie potrzebny do salsy. Na każdym kawałku ryby położyć po dwa i owinąć w papier do pieczenia.
    Takie pakiety położyć na patelnię, wcześniej nagrzaną i smażyć z obu stron po 4-5 minut.
  • 2. Awokado obrać, pokroić w kostkę , skropić sokiem z cytryny.
    Również w kostkę tylko drobniejszą, pokroić pomidora i cebulę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wszystko wymieszać, posolić do smaku.

Porady

Do salsy warto dodać pół małej papryczki bardzo drobno pokrojonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Halibut Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować