Cytrynowy halibut z salsą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny do lodówki.
Cytrynę sparzyć, połowę pokroić na plasterki, sok z drugiej połówki będzie potrzebny do salsy. Na każdym kawałku ryby położyć po dwa i owinąć w papier do pieczenia.
Takie pakiety położyć na patelnię, wcześniej nagrzaną i smażyć z obu stron po 4-5 minut.
2.Awokado obrać, pokroić w kostkę , skropić sokiem z cytryny.
Również w kostkę tylko drobniejszą, pokroić pomidora i cebulę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystko wymieszać, posolić do smaku.
Porady
Do salsy warto dodać pół małej papryczki bardzo drobno pokrojonej.
Komentarze