Cytrynowy flip z czereśniami i mango

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Cytrynowo-twarogowy flip z dojrzałymi, soczystymi czereśniami i musem z mango. To pyszny pełen owocowych smaków deser. Łatwy w przygotowaniu i bardzo efektowny.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -czereśnie ( bez pestek) : 2 szklanki
    -mango : 1 sztuka
    -chudy twaróg w kostce : 250 g
    -galaretka o smaku cytrynowym : 1 opakowanie / 75 g
    -wrząca woda : 200 ml
    -cukier puder : 2 łyżki
    -listki bazylii lub mięty : 8 sztuk
    -bita śmietana : 1 szklanka

Cytrynowy flip z czereśniami i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzącej wodzie, wystudzić, wstawić do lodówki na 40 minut.
  • 2. Twaróg wrzucić do blendera, zmiksować z galaretką cytrynową i cukrem pudrem ( na gładką, puszystą masę).
  • 3. Mango obrać, usunąć pestkę. Owoc wrzucić do blendera, zmiksować na gładki mus.
  • deser mega owoc 4. Do wysokich pucharków przełożyć kolejno :porcję masy serowo-cytrynowej, porcję musu z mango, porcję masy serowo-cytrynowej. czereśnie, bitą śmietanę. Deser udekoropwać czreśniami , kawałkiem mango i listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy