Polecam na grila, zasługuje na wypróbowanie, ze względu na fajny orzeźwiający smak
2 godz.
Składniki:
70 dag piersi z kurczaka
soł morska, pieprz mielony Kamis
marynata:
duzy kubek jogurtu greckiego
ok.10 gałązek tymianku
sok z połowy cytryny
skórka otarta z jednej cytryny
sól morska ziołowa ok. 2 łyżeczek
pieprz mielony ok. 2 łyżeczek
Cytrynowo tymiankowa pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka przecinamy wzdłuż na pół na kotlety. Do miseczki wlewamy jogurt, kruszymy tymianek, dodajemy sok z cytryny i skórkę otartą z cytryny, dodajemy tez sól ziołową i pieprz. Każdą porcję piersi posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do marynaty. Musi pobyć w niej ok. 2godzin- ja wkładam na całą noc do lodówki. Grilujemy z obu stron do momentu ścięcia mięsa i lekkiego zarumienienia. Możemy też upiec w piekarniku
Komentarze