Cytrynowo-budyniowa kremówka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa cytrynowo-bydyniowa: W 1 litr wody ugotować 6 budyni
waniliowych. Do gotowej masy wciśnąć sok z 2 cytryn I ostudzić. Następnie dodać kostkę masła, utrzeć na gładką masę I odstawić.
2.Bita śmietana: Do wysokiego naczynia wlać 1 litr zimnej kremówki, dodać 2 cukry waniliowe, śmietan-fix, 3 łyżeczki soku z cytryny. Całość ubijać na wolnych obrotach.
3.Na wcześniej przygotowanym biszkopcie ułożyć masę cytrynowo-budyniową, następnie na masę wyłożyć bitą śmietanę i przykryć herbatnikami całość polać lukrem, wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Kroić na kawałki w kształcie herbatników ułożonych na górze deseru.
Komentarze