CYTRYNOWO BRZOSKWINIOWA SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

5 (195 ocen)

Doskonała zdrowa surówka do dań mięsnych i ryb smażonych.Ma bardzo delikatny cytrynowy smak.W połączeniu z brzoskwiniami jest super.

Składniki:


  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    1 cytryna sok
    3 połówki brzoskwiń z zalewy
    3 łyżki dżemu brzoskwiniowego
    4 łyżki słodkiej śmietany
    2 łyżki posiekanej melisy cytrynowej
    1 mała cebula
    sól,pieprz cytrynowy do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Cytrynowo brzoskwiniowa sałatka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Kapustę poszatkować,brzoskwinie i cebulę pokroić w
    kostkę / cebulę drobna kostkę/,melisę posiekać.



  • 2. Kapustę
    i cebulę włożyć do miski,wlać sok z cytryny,przyprawić
    solą,pieprzem do smaku,wymieszać.
  • 3.
    .Śmietanę wymieszać z
    dżemem,dodać melisę i brzoskwinie wlać na kapustę i
    delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować