1.BISZKOPT: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka ubić na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i całość delikatnie wymieszać. Przelać do blachy i piec ok. 30 min w temp. 180 stopni.
MASA CYTRYNOWA; Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić go wodą do 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować z cukrem. W 1/2 szkl. wody roztrzepać budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, połączyć z gotująca wodą cytrynową i ugotować budyń. Przestudzony budyń utrzeć z masłem.
MASA ŚMIETANKOWA: Śmietanę ubić dodając cukier i na końcu rozpuszczoną żelatynę.
WYKONANIE CIASTA:
1. BISZKOPT
2.MASA CYTRYNOWA
3.ANANASY OSĄCZONE Z ZALEWY
4.MASA ŚMIETANKOWA
5.HERBATNIKI
6. DOWOLNA POLEWA
Porady
JEŚLI KTOŚ LUBI BARDZIEJ SŁODKIE CIASTA TRZEBA DODAĆ WIĘCEJ CUKRU DO MASY CYTRYNOWEJ.
Komentarze