Cytrynowe trufelki z mascarpone

0 (0 ocen)

  • Średni

Placuszki są bardzo delikatne i mięciutkie. Dzieci jedzą je z wielkim apetytem:)

  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - serek mascarpone: 125 gramów
    - cukier: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - mleko: 0.75 szklanki
    - Jajko: 2 sztuki
    - olejek waniliowy: 1 łyżeczka
    - skorka z cytryny: 1 łyżeczka

Cytrynowe trufelki z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek utrzeć z mlekiem, jajkami, cukrem, olejkiem waniliowym oraz skórką z cytryny. Dodać mąkę przesianą z proszkiem. Dokładnie wymieszać. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy