cytrynowe tiramisu

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 godz.

slodki a zarazem lekko kwaskowy i orzezwiajacy

  • 20 godz.

Składniki:

  • 400 g podłuznych biszkoptów
    500 g serka mascarpone
    2-3 łyzki jogurtu naturalnego typu grecki
    2 lyzki cukru pudru
    ok. 1 szkl mocnego naparu kawy rozpuszczalnej
    Ponadto
    2 cytryny
    1/2 szkl cukru
    2-3 żółtka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Cytrynowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny sparzyć. Zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Sok skórkę, żółtka, cukier i mąkę mieszamy w rondelku i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas do zgestnienia. (Bedzie mialo konsystencje kisielu). Wystudzić.

    Jogurt wymieszac z cukrem pudrem mikserem Nastepnie caly czas miksujac dodawac po 1 łyzce mascarpone. gotowa mase podzielic na 2 czesci. połowe biszkoptow namoczyc w kawie, wyłożyć na blache wyłozoną papierem do pieczenia. na biszkopty wyłożyć połowę masy mascarpone. nastepnie ulozyc reszte nasaczonych biszkoptów,wylozyc mascarpone a na to krem cytrynowy. schlodzic w lodowce. Przed podaniem oproszyc kakao
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Notka redakcyjna

PPWS_12-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować