Cytrynowe spaghetti z krewetkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spaghetti gotujemy al dente w osolonym wrzątku.
2.W tym czasie krewetki przelewamy ciepłą wodą, żeby pozbyć się kawałków lodu. Ogonki obieramy ze skorupek. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy krewetki i smażymy po 1 minucie z obu stron. Kiedy płyn już odparuje na patelnię wrzucamy zmiażdżone ząbki czosnku i skórkę z cytryny. Smażymy ok. 1 minuty, przyprawiamy i wlewamy sok cytryny. Podgrzewamy ok. 30 sekund.
3.Makaron odcedzamy, zachowujemy kilka łyżek wody z gotowania. Makaron przekładamy na patelnię, wlewamy wodę z gotowania (zagęści nieco sos). Podgrzewamy chwilkę razem. Przekładamy na talerz, posypujemy parmezanem.
Komentarze