Cytrynowe muffinki z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Miałam ochotę na coś słodkiego,a tu głowa boli i nim się zastanowiłam czy mi się chce już mieszałam składniki na małe pyszności

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru pudru
    skórka starta z 1 cytryny
    sok z 3/4 cytryny
    2 jajka
    100 ml oleju
    1 szklanka +7 łyżek mleka
    tabliczka +8 kostek białej czekolady
    4 łyżeczki wiórków kokosowych
    Wyszło mi 12 muffinek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Cytrynowe muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na muffinki 1. Do miski wsypać mąkę oraz cukier,proszek do pieczenia. Cytrynę porządnie wyszorować i zetrzeć skórkę, dodać ją do mąki. 8 kostek czekolady zetrzeć na drobnych oczkach do miski z mąką i wymieszać. Z cytryny wycisnąć cały sok (uwaga na pestki) do drugiej miski . Dodać jajka i trzepaczką wymieszać. Wlać olej,mleko i dokładnie wymieszać. Przelać zawartość do miski z suchymi składnikami i szybko wymieszać.Do każdej foremki silikonowej włożyć po 1,5 łyżki ciasta. Na ciasto położyć po 2 kostki białej czekolady i przykryć wszystko 1,5 łyżki ciasta. Na wierzchu usypać cienka warstwę wiórków kokosowych. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec muffinki około 20- 22 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować