Cytrynowa szarlotka z pianką budyniową

5 (153 ocen)

kruche kakaowe ciasto z musem jabłkowym i wiśniową pianką

Składniki:

  • Ciasto: (blaszka 24x34 cm)
    ½ kostki margaryny,
    2 jajka,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 i ¾ szkl. mąki,
    1 łyżka kakao,
    ½ szkl. cukru,
    1 cukier waniliowy,
    Masa jabłkowa:
    750 ml smażonych jabłek,
    1 galaretka cytrynowa,
    Pianka budyniowa:
    4 białka,
    3 łyżki budyniu wiśniowego,
    3 łyżki cukru pudru
    Dodatkowo:
    kasza manna
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka Desery

Cytrynowa szarlotka z pianką budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    z podanych składników zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta chowamy do zamrażarki. Resztą wykładamy foremkę, podpiekamy 20 min. w 180 stopniach.
  • 2. Jabłka zagotowujemy, dodajemy galaretkę, mieszamy.
  • 3. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy budyń.
  • 4. Podpieczone ciasto posypujemy kaszą manną, układamy masę jabłkową, pianę z białek i ścieramy resztę ciasta. Pieczemy jeszcze ok 30 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować