Cytrynowa babka z brązowym cukrem

0 (0 ocen)

Pyszna babka o złotym kolorze

Składniki:

  • Składniki :

    250g miękkiego masła,
    3 jajka,
    1 szklanka brązowego cukru,
    1 opakowanie budyniu śmietankowego,
    1 cytryna - skórka z 1 cytryny, sok z 1 cytryny,
    2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Cytrynowa babka z brązowym cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Cytrynowa babka z brązowym cukrem 1. Masło przełóż do miski, wlej sok z cytryny i dodaj skórkę z cytryny. Wsyp cukier i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym jajku. Na koniec wsyp mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 40-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować