Cytrynowa babka.

5 (166 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo puszysta i bardzo pyszna.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 25 dag masła lub margaryny
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    sok z jednej cytryny
    skórka otarta z jednej cytryny

    dodatkowo:
    cukier puder do oprószenia
    masło do posmarowania formy
    bułka tarta do posypania formy
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babka wielkanocna Desery

Cytrynowa babka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo dodawać po jednym jajku i ucierać.Dodać sok z cytryny,otartą skórkę,obie mąki i proszek do pieczenia ,dokładnie utrzeć.
  • 2. Formę na babkę posmarować masłem i oprószyć bułką tartą.Przełożyć ciasto i piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 3. Upieczoną wystudzić,wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować