Cynamonowe pulpeciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Cynamon świetnie nadaje się nie tylko do deserów i ciast, ale także do mięsa.

  • 30 min

Składniki:

  • Pulpety: 250g mięsa mielonego, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 1łyżeczka cynamonu, 2 łyżeczki słodkiej papryki, czosnek, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
    150g makaronu, 1 opakowanie szpinaku(mrożony), 3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól, pieprz

Cynamonowe pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szpinak i makaron 1. Makaron gotujemy wg przepisu producenta. Na patelni szklimy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy szpinak, smażymy ok.10min. Potem ugotowany makaron przekładamy na patelnię i mieszamy ze szpinakiem. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • mięso z przyprawami 2. Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, gałką muszkatołową i cynamonem. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie mieszamy. Formujemy pulpety, które gotujemy w osolonej wodzie przez 10min. Podajemy ze szpinakiem z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy