Cynamonowe łakocie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasteczka robię sama, a mama tylko wkłada i wyjmuje je z piekarnika.

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
    3/4 szkl. cukru
    płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    2 łyżeczki cynamonu
    3 czubate łyżki miodu
    jajko
    2 czubate łyżki miękkiego masła

Cynamonowe łakocie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy. Miód podgrzewamy i mieszamy z mąką. Wsypujemy cukier, sodę i cynamon. Mieszamy. Wbijamy jajko i dodajemy masło. Wyrabiamy, aż uzyskamy lśniące ciasto.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy na 2-mm placek. Foremkami wykrawamy ciastka. Pieczemy ok. 7 minut w temperaturze 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy