Cynamonowe clafoutis z rabarbarem i cukrem trzcinowym

5 (1 ocen)

  • 40 min

Pomysł na śniadanie lub deser we francuskim stylu

  • 40 min

Składniki:

  • * 65 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    * 100 ml napoju migdałowego
    * 1 jajko
    * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 2 łyżeczki cukru trzcinowego
    * 1/2 łyżeczki cynamonu
    *szczypta gałki muszkatołowej
    * 150 g drobnego rabarbaru
    * masło do wysmarowania naczynia

Cynamonowe clafoutis z rabarbarem i cukrem trzcinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z cynamonem, gałką i proszkiem do pieczenia, następnie dodać jajko, cukier trzcinowy, napój migdałowy i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Naczynie do zapiekania wysmarować masełkiem. Rabarbar pokroić drobno i część ułożyć na dnie naczynia, a drugą część na wierzchu po wylaniu ciasta. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy