Cynamonki owsiane z BAKALIAMI

0 (0 ocen)

Ciasteczko-babeczki. Cynamonowe ciasto z płatkami owsianymi, mielonymi orzechami, miodem oraz bakaliami (mieszanka studencka), polane topioną czekoladą i ozdobione orzechem macadamia i pestkami dyni.

Składniki:

  • mąka 100 gramów
    orzechy mielone włoskie lub laskowe 25 gramów
    płatki owsiane 45 gramów
    cynamon 1 łyżeczka
    cukier 1 łyżka
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    Jajko 1 sztuka
    bakalie mieszanka studencka 0.4 szklanki
    żurawina suszona całe owoce 30 sztuk
    mleko 100 mililitrów
    olej 40 mililitrów
    miód płynny 2 łyżki

    orzech macadamia (UWIELBIAM JEGO SMAK...) 12 sztuk
    pestki dyni 60 sztuk
    czekolada 6 kosteczek - po połowie do każdej babeczki 6 ząbków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cynamonki owsiane z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy suche składniki (mąkę, cukier, płatki owsiane, cynamon, proszek do pieczenia, mielone orzechy) i mieszamy.

    Do drugiej miski/dużego kubka wlewamy mokre składniki (mleko, olej, miód, jajka) i dokładnie mieszamy.

    Mokre składniki wlewamy do suchych, dodajemy bakalie (mieszanka studencka, suszona żurawina) i mieszamy.

  • 2. Wlewamy ciasto do 12 - tu papilotek muffinkowych.

    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.

    Studzimy.

  • 3. Topimy na parze czekoladę i ciepłą rozprowadzamy na czubkach ciasteczko-babeczek, przyklejamy na każdej orzecha macadamia i po 5 pestek dyni - tworząc kwiata.....

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować