Cygańska fasolka

0 (0 ocen)

  • 30 min

jednogarnkowe danie

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
    3 cebule
    2 puszki fasoli białej
    30-40 dag kiełbasy cienkiej
    opakowanie sosu pomidorowego w proszku
    papryka ostra
    sól
    pieprz

Cygańska fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Pieczarki pokroić w paski, cebulę w kostkę, kiełbasę w plasterki a fasolkę odsączyć. Cebulę i pieczarki podsmażyć na tłuszczu ok 10min. .Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Sos połączyc z pieczarkami, cebuką, kiełbasą i fasolą i wszystko razem zagotować. doprawić do smaku.
    można podawac z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy