Cycki Mulatki

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 30 min

kokosowo-makowe ciasto z bananowym kremem

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto: 15 dkg cukru,
    15 dkg maku,
    15 dkg wiórków kokosowych,
    1 budyń śmietankowy lub kokosowy,
    6 białek,
    KREM:
    1,5 opakowania budyniu bananowego z cukrem,
    2 szkl. mleka,
    2 łyżeczki cukru,
    1 kostka margaryny,
    2 łyżeczki żelatyny
    Wierzch ciasta:
    biszkopty ok. 1,5 opakowania,
    rodzynki,
    gotowa polewa czekoladowa,
    wódka ok. 150 ml,
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cycki mulatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:Białka ubić z cukrem na sztywną piane, dodać mak, wiórki, sypki budyń - wymieszać łyżką. Piec w temp 175 stop. góra-dół, ok 30 min.
  • 2. Krem:Margarynę ubić z cukrem i żółtkami, następnie dodawać stopniowo ugotowany, przestudzony budyń, na koniec rozpuścić żelatynę w małej ilości gorącej wody, przestudzić i dodać do masy.
  • 3. Na upieczone, wystudzone ciasto wylać masę budyniową, na kremie wykładać okrągłe biszkopty nasączone w wódce. Na każdym z biszkoptów ułożyć rodzynkę, całość polać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować