1.Wykonanie biszkoptów:
Jajka ubić wraz z cukrem na puszystą masę,dodać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i wymieszać. Przelać do blach wyłożonych papierem. Piec 30 min. w temp.180 s C.
Wykonanie masy budyniowej:
Z mleka, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń. Utrzeć masło i dodać przestudzony budyń.
Wykonanie masy truskawkowej:
Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki, dobrze wymieszać i lekko zagotować.
Wykonanie masy śmietanowej:
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić. Dodać cukier i tężejącą galaretkę.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny-masa budyniowa-połowa masy truskawkowej-biszkopty-połowa masy truskawkowej-masa śmietankowa-biszkopt jasny-polewa.
Komentarze