Curry z pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Do gotowania zachęciła mnie mama, która chwaliła nawet te małe kulinarne osiągnięcia.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 2 cebule
    ● 3 marchewki
    ● 3 pomidory
    ● garść rodzynek
    ● sól
    ● curry
    ● olej do smażenia

Curry z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i marchewki obieramy
    i myjemy. Cebule kroimy
    w kostkę, a marchewki
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Warzywa
    podsmażamy
    na oleju. Wkładamy
    mięso i smażymy
    kilka minut, aż powstaną
    grudki. Rodzynki
    zalewamy
    wrzątkiem.
  • Curry z pomidorami 2. Pomidory sparzamy,
    zdejmujemy
    skórkę. Miąższ kroimy w ósemki i dodajemy do
    mięsa. Wlewamy 1/2 szklanki
    wody. Wsypujemy rodzynki.
    Doprawiamy curry i solą. Dusimy
    ok. 30 minut, aż połowa
    wody odparuje.

Porady

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy