Curry z kurczaka z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie kuchni azjatyckiej. Połączenie piersi kurczaka z fasolką szparagową i mleczka kokosowego a charakteru nadaje mu pasta curry.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g piersi z kurczaka
    200 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżeczki czerwonej pasty curry
    400 ml mleczka kokosowego
    olej do smażenia
    ziarna sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pasty

Curry z kurczaka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować