Cupcakes migdałowe z nadzieniem z bratków.

0 (0 ocen)

  • 45 min

Proste do wykonania, efektywne i na pewno zaskakujące!

  • 45 min

Składniki:

  • Na ciasto:

    - 11/2 szklanki mąki
    - 1 jajko
    - 1/2 szklanki płatków migdałowych
    - 1/2 szklanki cukru
    - 2 szklanki mleka
    - 1/2 szklanki oleju
    - 3 łyżeczki proszku
    Na nadzienie:

    - 250 g serka ricotta
    - 5 łyżek cukru pudru
    - płatki bratków jadalnych z 2 kwiatów

    Na krem :

    - 250 g serka mascarpone
    - 5 łyżek cukru pudru
    - 100 g masła niesolonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cupcakes migdałowe z nadzieniem z bratków. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cupcakes migdałowe z nadzieniem bratkowym 1. Ciasto:

    Łączymy w osobnych miskach składniki suche i mokre. Następnie wszystko mieszamy w jednej misce ( niezbyt dokładnie, bo im więcej grudek tym lepsze cupcakes). Wypełniamy papierowe foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w 180 stopniach przez 15 do 20 minut. Po wystygnięciu cupcakes robimy nożem małą dziurkę w środku babeczki.
  • Cupcakes migdałowe z nadzieniem bratkowym 2. Nadzienie:

    Płatki bratków dokładnie myjemy i siekamy. Do miski dajemy ricottę, cukier puder i bratki. Miksujemy wszystko na gładki krem. Babeczki wypełniamy nadzieniem.
  • Cupcakes migdałowe z nadzieniem bratkowym 3. Krem:

    Miksujemy masło z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy stopniowo mascarpone. Gdy krem będzie już gładki dekorujemy nasze cupcakes. Możemy dodać kwiat bratka dla dekoracji i smaku.

Porady

Po udekorowaniu cupcakes warto je schować do lodówki, by krem stężał.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować