Cupcakes migdałowe z nadzieniem z bratków. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Łączymy w osobnych miskach składniki suche i mokre. Następnie wszystko mieszamy w jednej misce ( niezbyt dokładnie, bo im więcej grudek tym lepsze cupcakes). Wypełniamy papierowe foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w 180 stopniach przez 15 do 20 minut. Po wystygnięciu cupcakes robimy nożem małą dziurkę w środku babeczki.
2.Nadzienie:
Płatki bratków dokładnie myjemy i siekamy. Do miski dajemy ricottę, cukier puder i bratki. Miksujemy wszystko na gładki krem. Babeczki wypełniamy nadzieniem.
3.Krem:
Miksujemy masło z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy stopniowo mascarpone. Gdy krem będzie już gładki dekorujemy nasze cupcakes. Możemy dodać kwiat bratka dla dekoracji i smaku.
Porady
Po udekorowaniu cupcakes warto je schować do lodówki, by krem stężał.
Komentarze