Cupcake z limonką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne orzeźwiające babeczki w sam raz na zimową porę. Idealna przekąska na urodziny, imieniny czy zwykle spotkanie : 3

  • 40 min

Składniki:

  • -jajko
    -0,5 szklanki mleka
    -3 łyżki jogurtu naturalnego
    -1/3 szklanki oleju
    -1,5 szklanki mąki
    -0,5 szklanki cukru
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -limonka

    Krem
    -tabliczka białej czekolady
    -małe opakowanie serka wieluńskiego

Cupcake z limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tradycyjni suche składniki wymieszać razem, a mokre razem.+ wycisnąć sok z połowy limonki( reszta posłuży za ozdobę kremu) Należy je połączyć chwile przed nakładaniem do papilotek i robić to niedokładnie, gdyż gładko wymieszana masa daje nam zbite i twarde ciasto.
    Piec ok. 15-20 minut w 180*( to już zależy od piekarnika)
  • 2. Krem

    Czekoladę dokładnie rozpuścić na parze i od razu dodać do serka dokładnie wymieszać.
    Drugą połowę limonki pokroić na cienkie plasterki i ozdobić krem.
    Babeczki są orzeźwiające w smaku i nadadzą nieco wiosennych klimatów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy