Cukrowe wisienki

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te apetyczne wisienki pojawiają się na naszym stole podczas wszystkich uroczystości rodzinnych.

Składniki:

  • ● 1 kg cukru pudru
    ● 5 dag żelatyny
    ● szkl. wody
    ● kwasek cytrynowy
    ● czerwony lub żółty barwnik spożywczy
    ● igły sosnowe
    ● cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukrowe wisienki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę i kwasek rozpuszczamy
    w wodzie, podgrzewamy,
    ale nie gotujemy.
  • 2. Cukier puder wsypujemy do
    miski i stopniowo wlewamy ciepłą
    żelatynę. Mieszamy
  • 3. Masę nabieramy łyżeczką,
    dłonią obtaczamy w pudrze, formujemy
    kuleczki i wbijamy w nie
    igiełki sosny. Odstawiamy, by
    zastygły, i zanurzamy w barwniku.
    Następnie obtaczamy
    w cukrze i układamy na tacy
    wyłożonej bibułą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować