Cukiniowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię ścieramy do miski na tarce o grubych dziurkach. Dodajemy do niej jajko, olej, mąkę, sól czosnkową i pieprz, dokładnie wszystko mieszamy.
2.Rozgrzewamy patelnię i wykładamy nasze ciasto na patelnie tak by utworzyło zgrabny okrąg. Kładziemy na wierzchu plasterki pomidora i posypujemy świeżą bazylią.
3.Na małym ogniu smażymy naszego placka aż się zarumieni od spodu. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 C. Naszego placka posypujemy startym żółtym serem i przekładamy do piekarnika. Piec przez około 8 minut.
4.Tak gotową cukiniową a'la pizze możemy jeść z ketchupem, albo bez żadnych sosów.
Ja jednak polecam do tego dania sos czosnkowy własnej roboty, który dodaje tej potrawie pyszny smak.
Komentarze