CUKINIOWE WIEŻYCZKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetna przekąska na piątkowy dzień a nawet spotkanie ze znajomymi.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 zielone cukinie
    1/2 szklanki kaszy jeczmiennej
    2 szklanki bulionu warzywnego
    1 marchew
    1 cebula
    1 pomidor
    sól,pieprz,zioła prowansalskie
    kilka gałazek natki pietruszki

Cukiniowe wieżyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.Cukinie kroimy na mniejsze kawałki,wydrązamy srodki zostawiając dno,gotujemy w bulionie warzywnym ok.5 minut.Na patelni podsmazamy posiekana cebulkę,gdy sie zrumieni dodajemy startą na większych oczkach marchewkę,doprawiamy solą,pieprzem ziolami,dodajemy ugotowana kaszę,podsmażamy ok 3 minut.Gotowym farszem napełniamy ugotowane cukinie,przykrywamy połowkami plasterków pomidora i obsypujemy posiekaną natką pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy