Cukiniowe łódeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, szybkie i tanie gotowanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 marchew
    pół czerwonej cebuli
    200g mielonego mięsa
    1/2 czerwonej papryki
    groszek zielony (mrożony)
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Cukiniowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć i przekroić na pół, wydrążyć miąższ łyżeczką.
  • 2. Marchew, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni, dorzucić mięso i usmażyć. Dodać marchew i groszek.
  • 3. Kiedy groszek się rozpuści dodać paprykę i miąższ z cukinii, Doprawić solą, pieprzem i wrzucić natkę, Przez chwilę jeszcze podsmażyć i wymieszać składniki.
  • 4. Farsz umieszczamy w "łódeczkach", które wcześniej podsmażamy na patelni żeby trochę zmiękły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy