Cukiniowa na cieście francuskim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dania z warzyw.

Składniki:

  • ● op. ciasta francuskiego
    ● po 1/2 żółtej i czerwonej papryki
    ● 2 duże cukinie
    ● cebula
    ● 3 łyżki czarnych oliwek
    ● 25 dag mozzarelli
    ● 3 jajka
    ● sól, pieprz
    ● szczypta oregano
    ● oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Dania główne

Cukiniowa na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki, cebulę i mozzarellę kroimy w małą kostkę, a oliwki i cukinie w plastry. Cukinię podsmażamy z cebulą na niewielkiej ilości oliwy. Wsypujemy oliwki i mozzarellę. Dwa jajka i białko rozkłócamy, wlewamy do cukinii. Doprawiamy solą, pieprzem
    i oregano.
  • 2. Naczynie żaroodporne wykładamy ciastem francuskim. Smarujemy żółtkiem. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 °C. Następnie posypujemy papryką i wykładamy farsz. Pieczemy 30 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Oliwki Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować