Cukinie z kaszą gryczaną, pieczarkami i wędzonym serem

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Sezonowe faszerowane cukinie są świetnym pomysłem na kolację.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 małe cukinie
    - 200g kaszy gryczanej
    - pół cebuli
    - 200g żółtego sera wędzonego
    - 4 duże pieczarki
    - 2 łyżki masła
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinie z kaszą gryczaną, pieczarkami i wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy aż zmięknie.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy i blanszujemy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki i smażymy przez kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Zawartość patelni przekładamy do garnka z kaszą, dodajemy starty ser i dokładnie mieszamy.
  • 4. Cukinie faszerujemy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C aż cukinie zmiękną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować