Cukinia z ogórkami do słoika

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis powstał, gdy robiłam przetwory na zimę i postanowiłam stworzyć coś nowego. Udało się, bo cukinia jest przepyszna.

Składniki:

  • ● 3 kg cukinii
    ● 3 kg ogórków
    ● 1 kg cebuli
    ● 1 kg marchewki
    ● 1 kg papryki
    ● 2-3 pory
    ● 3 łyżki soli

    Zalewa:
    ● szklanka cukru
    ● szklanka octu
    ● szklanka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia z ogórkami do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie, ogórki, pory i cebule myjemy i oczyszczamy i kroimy w krążki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i miąższ kroimy w kostkę. Marchewki
    myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie warzywa mieszamy, solimy, odstawiamy na 3 godziny.
  • 2. Ocet gotujemy z cukrem i studzimy. Następnie wlewamy olej. Warzywa osączamy z soku, wkładamy do słoiczków i wlewamy zalewę. Słoiczki
    zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować