Cukinia z kuskusem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

U nas w domu zazwyczaj raz w tygodniu jemy danie bezmięsne.

Składniki:

  • cukinia
    2 jajka
    sól
    bułka tarta
    łyżka mąki
    200 ml przecieru pomidorowego
    oliwa
    4 łyżki keczupu
    3 łyżki śmietany
    3 łyżki wody
    2 szkl. kaszy kuskus
    łyżeczka cukru
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    liść selera do dekoracji

Cukinia z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry cukinii solimy, zostawiamy na chwilę. Jajka roztrzepujemy z przyprawami. Cukinię obtaczamy w jajku i bułce, smażymy.
  • 2. Rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy przecier i keczup z dodatkiem soli, pieprzu oraz cukru. Śmietanę mieszamy z mąką i wodą i dodajemy do sosu. Gotujemy, aż zgęstnieje.
  • 3. Kuskus przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Cukinię układamy na talerzu, posypujemy kaszą i polewamy sosem. Dekorujemy listkiem
    selera naciowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy