CUKINIA W ZALEWIE CURRY

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Dzisiaj przepis na cukinie w zalewie słodko-kwaśnej curry. Idealna na zimę, do sałatek, dań obiadowych itp. Błyskawiczna w przygotowaniu i smaczna.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 kg młodej cukinii
    5 szklanek wody
    2 łyżki soli
    1 szklanka cukru
    1 i 1/2 szklanka octu
    1 paczka curry
    1/2 łyżeczki gorczycy na słoik
    ziele, liść i pieprz w ziarnkach do słoika
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Curry Przetwory

Cukinia w zalewie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w małą kostkę. Przekładamy do miski, posypujemy całą solą i odkładamy na 1 godzinę aby cukinia puściła sok.
    W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i octem, studzimy. Do cukinii wsypujemy curry, wlewamy zalewę i mieszamy.
    Do wyparzonych słoiczków wkładamy liść. ziele, pieprz i gorczycę. Następnie chochelką nakładamy cukinię z zalewą. Słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy w wodzie 10 minut, licząc czas od momentu zagotowania się wody. Słoiki studzimy i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować