• Cukinia w syropie pomarańczowym

    Dodane przez: Konto nieaktywne

  • Doskonały dodatek do kurczaka lub jako samodzielna przekąska a syrop można wypić.

  • Cukinia w syropie pomarańczowym

    Składniki

    Ok. 2-3 cukinie obrane ze skórki i bez nasion
    1 butelka poj. 410 ml syropu pomarańczowego lub egzotycznego
    1 butelka poj 410 ml wody

  • Sposób przygotowania

    1.
    Cukinia w syropie pomarańczowym - krok 1

    Zagotować wodę razem z syropem. Cukinie pokroić w kostkę grubszą i wrzucić do syropu. Pogotować 1-2 minuty i przełożyć do słoików razem z syropem. Szczelnie zamknąć i pasteryzować krótko 3-4 minuty.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    sezonowe_przysmaki
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Konto nieaktywne

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-02T14:10:51+02:00

346 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »