cukinia w panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Cukinia w panierce idealnie pasuje jako przystawka do dan miesnych.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 male cukinie
    szklanka bulki tartej
    zabek czosnku
    lyzeczka papryki slodkiej
    pol lyzeczki soli
    szczypta pieprzu
    pietruszka swieza
    oliwa z oliwek

Cukinia w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia 1. Cukinie umyc, przekroic na pol i jeszcze raz na pol i wydrazyc srodek.
    Bulke tarta wymieszac z przyprawami, dodac oliwy tak, aby lekko sie bulka skleila. Bulka nafaszerowac cukinie, piec w 180*C przez ok 35 minut.

Porady

z taka sama panierka mozna przyrzadzic pomidorki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy