CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM

4.5 (189 ocen)

  • 25 min

Coś pysznego. Danie smakuje obłędnie na gorąco i na zimno.

  • 25 min

Składniki:

  • - 1 ser pleśniowy błękitny (ok.100g)

    - 1 duża lub dwie mniejsze cukinie

    - opakowanie ciasta francuskiego

    - sól. pieprz

    - 100 g startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM 1. Cukinię umyć,obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą.Odstawić na 10 minut. Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem.ser pleśniowy pokroić w plastry.Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki cukinii, a następnie plasterki sera.
  • CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM 2. Ciasto piec na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut.Posypać startym zółtym serem.Kroić na kwadraty i podawać na gorąco lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować