CUKINIA ROZMAITOŚCI

5 (173 ocen)

cukinia faszerowana kurczakiem, ryżem i warzywami

Składniki:

  • 1 duża cukinia
    1 pierś z kurczaka
    1/4 paczki mieszanki warzyw na patelnię: ziemniaki, papryka, groszek, kukurydza
    1 torebka ryżu
    4 łyżki startego żółtego sera
    Dodatkowo:
    olej
    przyprawa do kurczaka, gyros
    sól, pieprz
    maggi, jarzynka
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinie 1. Ugotować ryż. Cukinię przekroić wzdłuż na 2 części. Wydrążyć środek, usunąć pestki, resztę miąższu posiekać. Wydrążone cukinie posmarować olejem, wstawić do piekarnika na 15 min. w temp. 170 stopni. Kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami, obsmażyć. Cukinię podsmażyć, dodać warzywa, przyprawić przyprawami, wymieszać z ryżem. Połowę farszu wyłożyć na cukinie, ułożyć kurczaka.
  • cukinie 2. Wyłożyć resztę farszu, posypać żółtym serem. Zapiekać w temp. 170 stopni aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować