Cukinia nadziewana warzywkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam bo bardzo dobre

  • 30 min

Składniki:

  • 1 papryka czerwona,
    1 papryka żółta,
    1 cebula biała
    20 dag ryżu długoziarnistego
    10 dag oliwek zielonych
    650 ml rosołu drobiowego
    4 szczypty soli
    4 szczypty pieprzu czarnego,
    100 ml wina białego wytrawnego,
    4 cukinie
    20 dag parmezanu
    20 dag śmietany kremówki

Cukinia nadziewana warzywkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno kroimy i podsmażamy na maśle .
    Dodajemy do niej ryż ,a następnie paprykę pokrojoną w kostkę
    .Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .
    Podlewamy 400 ml rosołu i winem .
    Przykrywamy i tak dusimy około 25 minut .
    Po tym czasie dodajemy połowę sera z przepisu .
    Oliwki kroimy w pól i dodajemy do ryżu.
    Cukinie dokładnie myjemy ,przekrawamy i wydrążamy miąższ.
    Posypujemy sola i pieprzem .
    Resztę rosołu gotujemy i łączymy ze śmietaną .
    Cukinie wypełniamy farszem i posypujemy resztą sera .
    Polewamy sosem i pieczemy na blaszce w piekarniku nagrzanym do 200* C przez 35 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy