Cukinia nadziewana jajkiem

4.49 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

JADŁAM PO RAZ PIERWSZY I PRZEMILE MIE ZASKOCZYŁO. BYŁO BARDZO PYSZNE.

Składniki:

  • pieprz kolorowy w młynku
    1 cukinia
    1 łyżeczka koperku
    1-2 jajka
    oliwa z oliwek
    sól
    2 łyżki majonezu
    0.5 łyżeczki musztardy
    1 rozmiażdzony lub starty ząbek czosnku
    2 krople soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia nadziewana jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CUKINIA NADZIEWANA JAJKIEM Z SOSEM CZOSNKOWYM 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nacieramy oliwą z oliwek.
    Cukinię kroimy na około 2,5 cm krążki.
    Z krążków cukinii wydrążamy malutkie wgłębienie i wstawiamy do piekarnika na około 15minut.
    Po tym czasie wyjmujemy i wlewamy jajko rozbełtane z koperkiem do wgłębień w cukinii. Lekko solimy i przyprawiamy pieprzem kolorowym w młynku.
    Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 15 minut.
    sos:
    majonez mieszam z czosnkiem,musztardą,sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować