• Cukinia na słodko

    Autor: Dorota Forma, Szwagrów

  • Jestem nauczycielką i mamą trojga dzieci. Gotowanie fascynuje mnie od lat. Już w szkolepodstawowej założyłam swój pierwszy zeszyt kulinarny. Lubię też piec najróżniejsze placuszkii ciasteczka.

  • Składniki

    ● średnia cukinia
    ● 5 dag otrąb owsianych lub pszennych
    ● jajko
    ● olej lub smalec do smażenia
    ● dżem (np. truskawkowy)

  • Sposób przygotowania

    1.

    Cukinię myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w ok. 1-cm plastry. Jajko rozkłócamy.

    2.

    Plastry cukinii maczamy najpierw w jajku, a następnie obtaczamy w otrębach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placuszki podajemy z dżemem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, cukinia
  • 0 komentarzy

Autor: Dorota Forma, Szwagrów

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-12T14:59:58+02:00

127 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_10-2010

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »