Cukinia na ciepło

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Szybki dodatek na ciepło do drugiego dania. W smaku przypomina leczo, ale w uboższej wersji :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 mała cukinia, lub pół dużej
    - mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    - pół szklanki ciepłej wody
    - sól
    - pieprz
    - ostra i słodka papryka do smaku
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne

Cukinia na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać, wydrążyć środek i pokroić w średnią kostkę.
    W garnku rozgrzać olej i wrzucić cukinię. Chwilę podsmażyć, podlać wodą. Dusić aż cukinia zmięknie.
  • 2. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dusić aż większość płynów odparuje. Danie podawać gorące jako dodatek obiadowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować