Cukinia grillowana z wkładką.

0 (0 ocen)

Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno.

Składniki:


  • 1 średnia cukinia
    1 opakowanie sera koziego lub feta
    1 puszeczka filecików z anchovies
    2 pomidory dojrzałe
    1 mała cebula
    25 g parmezanu
    bazylia
    sól, pieprz
    oliwa

Cukinia grillowana z wkładką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukiniowe roladki 1. Cukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić.
    Sos cukiniowo - pomidorowy.
    Pierwszy i ostatni plaster razem ze skórką pokroić i przesmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą .
    Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić ,połączyć z przesmażoną cukinią i cebulą.
    Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować.
    Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .
    Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy