Cukinia faszerowana wołowiną i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki. Wydrążony miąższ przełożyć do miski razem z pokrojonym w kostkę awokado, fetą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną papryczką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
2.Mięso oczyścić z błonek i pokroić bardzo drobno (lub zmielić przez maszynkę). Z obu stron oprószyć, majerankiem, mieloną papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, a następnie dołożyć mięso. Podsmażyć i ostudzone dorzucić do miski z pozostałymi składnikami, wymieszać.
3.Tak przygotowanym nadzieniem nafaszerować wydrążone cukinie i przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec ok.15-20 minut. Przed podaniem gotowe danie można posypać szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze