Cukinia faszerowana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Cukinia wyszła przepyszna,bardzo polecam miłośnikom cukinii:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • cukinia zielona duża
    • ryż biały ugotowany 2 torebki
    • Mięso zmielone wieprzowe od szynki lub łopatka 60dkg
    • Pieprz czarny,wegeta,magii
    • Cebula 3-4 szt.
    • Tłuszcz do podsmażenia cebuli

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1pflxd4 1. Umytą cukinię przekroić wzdłuż,wydrążyć środek.
    Mięso zmielić,ryż ugotować około 10min.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle lub smalcu.
    Wymieszać ryż z mięsem i cebulą ,doprawić do smaku i nałożyć na wyższą połówkę cukinii
  • image-0lrs4lp 2. Przykryć nałożony farsz połówką cukinii.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową oraz przykryć cukinię folią aluminiową.
    Podlać szklanką wody i zapiekać w 180st,do miękkości cukinii,około godziny.
    Po tym czasie zdjąć folię i dopiec jeszcze przez 1/2 godz.

Komentarze

Podobne przepisy