cukinia faszerowana

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta cukinia rozpływa się w ustach. Polecam na rodzinne spotkania, lub biesiadowanie w gronie przyjaciół. Jest lekkostrawna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia duża: 2 sztuki
    - podwójna pierś z kurczka: 1 sztuka
    - ryż - woreczek: 1 opakowanie
    - pomidory z puszki posiekane: 1 puszka
    - oliwki zielone z papryką: 0.5 szklanki
    - natka pietruszki świeża: 0.5 pęczka
    PIEPRZ, KUCHAREK:
    - olej: 1 łyżka

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Cukinie oczyścić, przekroic na pół. Wydrążyć gniazda nasienne, i część miąższu. Mięso zmielić, wymieszać z pomidorami, ostudzonym ryżem, pokrojonymi oliwkami, wraz z pokrojonym miąższem z cukini i posiekaną narka pietruszki, doprawić. Cukinie nadziać farszem, zapiekać w otwartym naczyniu żaroodpornym, lub na blasze ( wlać do naczynia najpierw ciut oleju) około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni, na termoobiegu.

Komentarze

Podobne przepisy