Cukierki z ryżem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Każde danie staram się przygotowywać ze szczypta fantazji, tak aby wyglądały efektownie. Takie cukierki zaskoczą wszystkich smakiem. Są bardzo zdrowe i pożywne.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 duże pory

    2 piersi z kurczaka
    Szklanka ryżu
    Cebula
    Marchewka
    Papryka
    Przyprawa do kurczaka
    Sól
    pieprz

Cukierki z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pory przetnij w poprzek na paski o długości około 15 cm. Umyj i zalej wodą. Ugotuj, uważając aby się nie rozgotowały.
  • 2. 2. Mięso umyj i pokrój. Natrzyj przyprawą i odstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie usmaż na oleju.
  • 3. 3. Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Zeszklij na oleju. Paprykę umyj, pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj cebulę, startą marchewkę, mięso i ryż. Duś aż ryż będzie całkowicie miękki.Przypraw sola i pieprzem Farszem napełniaj liscie pora. Związuj na brzegach, formując cukierki. Przed podaniem można wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Będą wtedy smaczniejsze

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy