Cukier waniliowy

0 (0 ocen)

  • 5 min

Bez niego nie mogą się obejść żadne wypieki. Dodaje niesamowitego aromatu, deserom, ciastom i napojom, jest tani i aromatyczny polecam.

  • 5 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki cukru drobnego do wypieków
    1,5 szklanki cukru pudru
    1 duża laska wanilii najlepiej z Madagaskaru , orginalna

Cukier waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukru wymieszać ze sobą i przesypać do blendera.
    Laskę przeciąć na pół, ostrym nożem, ziarenka dodać do cukru, samą laskę pociąć i zmiksować z cukrami.
    Przechowywać w suchych słoiczkach.
    Właściwy aromat zyskuje po tygodniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy