Cudowne Cappuccino!

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis został zaczerpnięty z zeszytu mojej Mamy. Jest to nasze ulubione ciasto. Pieczemy je zawsze na niedzielę.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto ciemne:
    - 7 jajek
    - 8 łyżek cukru
    - 6 łyżek mąki
    - 1 łyżka proszku do pieczenia
    - 3 łyżki oleju
    - 2 czubate łyżki kakao
    Ciasto kokosowe:
    - 6 białek
    - 7 łyżek cukru
    - 20 dkg kokosu
    - 1 łyżka proszku do pieczenia
    Masa:
    -1/2 l mleka
    - 6 żółtek
    - 2 łyżki mąki kartoflanej
    - 3/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Cudowne cappuccino! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto ciemne:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i wymieszać. Mąkę z proszkiem i kakao połączyć razem i dodać do piany lekko mieszając. Na końcu dodać olej . Upiec biszkopt. Czas pieczenia około 35 minut w 180 stopniach.
    Ciasto kokosowe:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać kokos i proszek do pieczenia, lekko wymieszać. Upiec bazę. Czas pieczenia około 30 minut w 180 stopniach.
    Masa:
    Odlać trochę mleka, żeby rozrobić mąkę i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Ugotować z tego budyń.
    Zimny budyń utrzeć z jedną kostką masła. Następnie dodać 10 dkg kawy cappuccino waniliowej i dalej ucierać.
    Przełożenie placka:
    Placek ciemny przekroić na pół.
    Placek ciemny przełożyć 1/2 częścią masy, następnie położyć bazę kokosową, nałożyć pozostałą część masy. Na wierzch kładziemy ciemne ciasto i dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować