1.Ciasto:Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier, żółtka, ocet i proszek.Następnie dosypać obie mąki i kakao, delikatnie wymieszać. Piec ok. 20 min.
2.Masa: Każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. wrzątku, ostudzić.Śnieżki ubić na mleku dodając śmietan-fixy. Dalej ubijając cienkim strumieniem dolca tężejącą galaretkę.
3.Wykonanie:
Biszkopt rozkroić na 2 płaty.Na pierwszy wyłożyć połowę masy , przykryć zwilżonym wodą płatem wafli. Wyłożyć masę krówkową, wyrównać, przykryć drugim płatem wafli.Następnie wyłożyć pozostałą masę i położyć drugi płat ciasta. Całość polać polewą i dowolnie udekorować.
Porady
Biszkopt jak i suche wafle można nasączyć wodą wymieszaną z olejkiem cytrynowym.
Komentarze