Crumble z mieszanki owoców: mango, gruszka,jabłko i banan

4.51 (146 ocen)

  • 15 min

Crumble, czyli to, co wielu lubi najbardziej, chrupiąca migdałowa kruszonka, a pod nią warstwa zapieczonych owoców.

  • 15 min

Składniki:

  • KRUSZONKA:
    mąka -1 szk.
    cukier puder - ¾ szk.
    masło - 100 g
    migdały w płatkach - 4 łyżki
    OWOCE:
    mango - 1 szt.
    gruszka - 2 szt.
    jabłko - 2 szt.
    banan - 1 szt.
    sok z ½ cytryny
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Kruszonka

Crumble z mieszanki owoców: mango, gruszka,jabłko i banan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Crumble z mieszanki owoców: mango, gruszka,jabłko i banan 1. Z masła, cukru i mąki, w malakserze lub ręcznie rozcierając palcami, przygotowuję kruszonkę. Do gotowej kruszonki dodaję migdały w płatkach i całość dokładnie mieszam łyżką.
  • Crumble z mieszanki owoców: mango, gruszka,jabłko i banan 2. Umyte i obrane owoce kroję na plasterki i układam warstwami w naczyniu do zapiekania. Na dnie układam plasterki gruszki, następnie jabłka, mango i banana. Całość skrapiam sokiem z cytryny. Na wierzchu układam kruszonkę wymieszaną z płatkami migdałowymi.
  • Crumble z mieszanki owoców: mango, gruszka,jabłko i banan 3. Piekę 35 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika odstawiam na chwilę do lekkiego przestygnięcia i podaję.

Porady

Jeśli owoce są bardzo słodkie można dodać więcej soku z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować