Crumble z mieszanki owoców: mango, gruszka,jabłko i banan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z masła, cukru i mąki, w malakserze lub ręcznie rozcierając palcami, przygotowuję kruszonkę. Do gotowej kruszonki dodaję migdały w płatkach i całość dokładnie mieszam łyżką.
2.Umyte i obrane owoce kroję na plasterki i układam warstwami w naczyniu do zapiekania. Na dnie układam plasterki gruszki, następnie jabłka, mango i banana. Całość skrapiam sokiem z cytryny. Na wierzchu układam kruszonkę wymieszaną z płatkami migdałowymi.
3.Piekę 35 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika odstawiam na chwilę do lekkiego przestygnięcia i podaję.
Porady
Jeśli owoce są bardzo słodkie można dodać więcej soku z cytryny.
Komentarze